Co takhle domácí majonézu....;-)

13. srpna 2012 v 15:43 |  Recepty
Chutná, kvalitní majolka doma? - bez "ěček", emulgátorů, stabilizátorů a pod...

Potřebujeme:


1/4 l kvalitního nejlépe slunečnicového oleje (když chceme kvalitní majolku :-)
2 žloutky
1/2 lžičky soli
2-3 lžičky octa nebo citronu
2 lžičky světlé hořčice dávám francouzkou- tentokrát jsem jí neměla a použila obyčejnou a výsledek byl taky super :-)


Žloutky smícháme s hořčicí, solí a octem a za stálého míchání- šlehání přodáváme po kapičkách olej- nejdřív opravdu pomalu přikapáváme, když je "odkapaná" 1/3 můžeme pomalinku přilévat.
Ideální je, když máme suroviny ve stejné teplotě- pak je majonéza pěkně pevná- výraznější tepelné rozdíly způsobí, že se suroviny nespojí a nevyšlehají...(což už se mi jednou stalo, ale to nám lednice skoro mrazila :-)

naše je krásně žluťoučká- to dělají domácí vajíčka Mrkající

tady pokus o pěkné foto ve špatném světle Smějící se

Takováto majonéza je výborná třeba ke smaženému květáku, hranolkám, do salátu, pomazánek nebo jen tak na rohlík - to mám ráda já- rohlík s majolkou a zakousnout rajčátko okurku nebo hlávkový salátek mňam :-) samozřejmě jako základ tatarky, tu ale doma neděláme- tušim, že se přidává nakládaná okurka, pažitka, trocha sardelové pasty....nevím- google to bude vědět líp Usmívající se
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Peggy Peggy | 3. prosince 2015 v 12:57 | Reagovat

Recepty na domácí majonézu:

http://www.recept-y.eu/rubrika/majoneza/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama