Kváskový chléb

2. dubna 2012 v 12:30 | Eva |  Recepty
Jako už jsem psala v poslední době mě uchvátil kváskový chléb, podrobný postup i video návod najdete u Kláry na kopci.

Na tento chléb jsem použila cca 400-500g žitného kvasu (tak třetina zavařovací sklenice kvásku, 400g žitné mouky a trochu teplé vody) a s přisýpáním tak 900g hladké mouky., hrstičku kmínu a lžíci a půl soli,
kvas jsem si připravila před spaním a dala do lednice, ráno se šel nastartovat do tepla ke kamnům tak na 2 hod, když byl pěkně "nabublaný" přidala jsem ho k 800g mouky a poustila do poctivého propracovávání- a to je důležité opravdu půl hodiny se těstu věnovat a hnětat a hnětat- peču přesně podle Kláry, jen ještě přidávám hrneček v vodou, kterou tak v půli pečení chléb potírám.
Trouba mi peče jen zespod,proto světlá barvička chlebíčka. Až si dáme do kuchyně sporáček na dřevo tak to bude taky jiné Mrkající

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama