O kozím mléce

12. července 2011 v 22:42 | Eva
Kozí mléko je svým složením nejvíce podobné mléku mateřskému, je pro nás lépe stravitelné než mléko kravské a zdravotně prospěšnější. Jeho léčivé vlastnosti znali už staří Římané. V poslední době zažívá kozí mléko něco jako znovuzrození. Lidem přestává být lhostejné, co jí. Chtějí kvalitní nevyhnané maso, dobrá vejce a stejné je to i s mlékem. To, co kupujeme v krabicích už nemá s mlékem nic moc společného- řekla bych- "projelo kolem mléka rychlíkem".
Výmněna kozího mléka za kravské v děckém věku je dle mnohých odborníku jedna z příčin tak prudkého nárůstu alergií a ekzémů.
Já se potýkám s ekzémem od děctví a je pravda, že poslední dobou se mi- musim zaklepat- vyhýbá obloukem. Nevím, čím to je, změnila jsem k němu úplně přístup- vyprdla jsem se na kortikoidy a začala se léčit bylinkami- dělám si masti i mýdla, kozí mléko teda nepiju, ale všechno z něj vařim, dělám sýry- ty mám zase mimořádně ráda a občas přimíchám do koupele syrovátku- vřele doporučuji
Nebudu vypisovat, co je již napsané- kozí mléko malý zázrak- informace zde a zde - prošla
jsem toho spousty a tyhle stránky se mi nejvíc zamlouvají :-)


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 vestec vestec | Web | 13. ledna 2012 v 8:21 | Reagovat

Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

2 Majdule Majdule | E-mail | 13. dubna 2012 v 10:54 | Reagovat

ahoj, no u nás to taky vypadá na kozenku :-D jen nevím jak s mlíčkem? jak vyrábět sýry-jdou i jogurty? a nebo tvaroh? jaká je chuť výroblků oproti kravské variantě? Vím, ptám se asi hloupě,ale vůbec nic o tom nevím. Mám doma jogurtovač,tak bych ho ráda využila :-D Díky moc, kouknu i na ty odkazy co máš v textu ;-)

3 zivotvnasadam zivotvnasadam | E-mail | Web | 13. dubna 2012 v 11:04 | Reagovat

Ahojky :-)
sýr super- chuť perfektní- lidi "co nemůžou kozu ani cítit" si u mě začali objednávat sýry :-)
jogurt klasický nejde- vyjde řidší spíš jako kefír, tam už lehce "jiná" chuť cítit je, mlíčko je jiné- lehčí, svěží- čerstvě nadojené mi chutná, po pár hodinách nebo pasterizaci už ani ne- děti ho mají rády. V kuchyni ho používá běžně- do buchet, na kaši, do omáčky, tak se "jiná" chuť zcela ztrácí :-)určitě se mrkni na kopec- aktuální odkazy- co nového na kopci- tam najdeš hromadu inspirace :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama